Les 1

LES 1  : WISKUNDE : Hoofdrekenen – De vier hoofdbewerkingen tot 1000

Stap 1: leg eerst jouw materialen klaar!
– Werkschrift rekenen Target 6 (donkergroen), pagina 9-10                                                     – Rakkertje pagina 21 tot en met 32
– Kladpapier zodat je makkelijk kan uitschrijven.
– Fluostift
– Een schrijfpotlood en een gom. We maken dit werkblad NIET met onze pen. Zo kan je foutjes makkelijk weggommen en opnieuw beginnen.

Stap 2: we gaan aan de slag!

WAT GAAN WE LEREN?
Vandaag gaan we een grondige herhaling doen van de vier hoofdbewerkingen: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen.

WE GAAN AAN DE SLAG IN ONS WERKSCHRIFT
We starten op pagina 9:
– Oefening 1 (helemaal) Op de foto zie je een voorbeeld van het uitschrijven bij een optelling en een aftrekking. Ook het Rakkertje op pagina 23, 24, 25 en 26 is een grote hulp.

– Oefening 2 (Daar maak je de 2 bovenste plusoefeningen links en de 2 bovenste minoefeningen rechts. De rest van de oefeningen zijn magjes.) Op de foto zie je een voorbeeld van het uitschrijven bij een optelling en een aftrekking. Ook het Rakkertje op pagina 23, 24, 25 en 26 is een grote hulp.

– Oefening 3 (Helemaal) Ook het Rakkertje op pagina 30 en 31 is een grote hulp. Voor wie het moeilijk heeft met de tafels kan ook pagina 28 en 29 gebruiken van het Rakkertje.
– Oefening 4 (Enkel de eerste maaloefening ‘2×212’ en de eerste deeloefening ‘945:9’. De rest van de oefeningen zijn magjes.) Ook hier is het Rakkertje op pagina 30 en 31 een grote hulp.

Ga verder op pagina 10:
– Oefening 5 (Hier maak je de eerste 2 oefeningen. De rest van de oefeningen zijn magjes.) Zie het filmpje voor extra uitleg.

– Oefening 6 (Dit is een magje.) Voor wie deze toch graag wil maken: los steeds eerst de bewerkingen tussen de haakjes op.
– Oefening 7 (De eerste 2 kasteeltjes los je op.)
– Oefening 8 (Helemaal) Vergeet niet van jouw gegevens en de vraag aan te duiden met fluo. Vergeet hoofdletter en leesteken niet bij het schrijven van jouw antwoord.

WAT ALS JE HET ECHT NIET BEGRIJPT?
Heb je problemen, ga dan naar de chat en contacteer juf Kim.

Stap 3 : ben je al klaar?
Maak nu de magjes in jouw rekenschrift op pag 9-10 of een magje op kweetet.