Les 1

LES 1  : WISKUNDE : Getallenkennis – Getallen, patronen en structuren

Stap 1: leg eerst jouw materialen klaar!
– Werkschrift rekenen Target 6 (donkergroen), pagina 24                                                     – Rakkertje
– Kladpapier
– Een schrijfpotlood en een gom. We maken dit werkblad NIET met onze pen. Zo kan je foutjes makkelijk weggommen en opnieuw beginnen.

Stap 2: we gaan aan de slag!

WAT GAAN WE LEREN?
Voor deze les gaan we onze verder gaan verdiepen in de getallen tot 1000. Aangezien het een verdieping is gaan we onmiddellijk aan de slag in ons werkschrift. Het is zeer belangrijk dat je steeds onderstaande uitleg en tips van de juf leest. Als er filmpjes zijn, dan is het belangrijk dat je elk filmpje aandachtig bekijkt om zo de leerstof extra goed onder de knie te krijgen.

WE GAAN AAN DE SLAG IN ONS WERKSCHRIFT
We starten op pagina 24:
– Oefening 1 (helemaal) Hier is het belangrijk dat je goed kijkt welke sprongen er gemaakt worden van wagon tot wagon. Zal het plus of min zijn? Als je het patroon gevonden hebt schrijf je dat op op het lijntje en je vult de wagons verder aan. Wie dit moeilijk vindt kan zijn sprongen opschrijven op een kladblad en daarop steeds de bewerkingen uitschrijven.

– Oefening 2 (helemaal) Honderdvelden: Je hoeft enkel de gekleurde vakjes in te vullen, maar als dit makkelijker is mag je de andere vakjes ook invullen. Bekijk goed onderstaande tekening om de velden makkelijk te kunnen oplossen. Ook het Rakkertje pagina 6 kan een groot hulpmiddel zijn.

 

 

 

 

 

– Oefening 3 (helemaal) Bekijk zeker het onderstaande filmpje eer je deze opdracht oplost.

– Oefening 4 (helemaal) Opgepast. Bij de linkerkolom rond je af naar H (honderdtallen). In de rechterkolom rond je af naar T (tientallen). Bekijk hieronder nog eens de extra uitleg.
– Oefening 5 (helemaal) Als dit moeilijk is neem je er het Rakkertje op pagina 5 bij.

– Oefening 6 (helemaal) Bekijk hier zeker nog eens het onderstaande filmpje. Gebruik ook tijdens de oefening het Rakkertje op pagina 10 en 11.

– Oefening 7 (helemaal) Vergeet hier zeker niet om jouw bewerkingen op te schrijven. Indien nodig schrijf je ze ook uit.

WAT ALS JE HET ECHT NIET BEGRIJPT?
Heb je problemen, ga dan naar de chat en contacteer juf Kim.

Stap 3 : ben je al klaar?
Wie klaar is maakt een taak op kweetet.