apps

top-apps-1920

Op deze pagina kan u allerlei apps terugvinden die bruikbaar zijn voor kinderen van de lagere school.

Bij elke app kan u ook steeds een korte uitleg terugvinden.

App: Times tables trainer HD

Korte uitleg: De tafels op een leuke manier oefenen. Oefeningen worden op verschillende manieren aangeboden. Kinderen worden beloond met correcte oefeningen. Gemaakte fouten worden weergegeven.

Screenshot:

screen480x480

 

App: Didakto telling time 

Korte uitleg: Klokrekenen. Zowel analoge als digitale klok komen aan bod. De klok kan op heel veel speelse manieren ingeoefend worden. Gemaakte fouten worden weergegeven.

Screenshot:

screen480x480-1

 

App: Didakto Classic

Korte uitleg: Didakto Classic is een leuk en educatief spel voor schoolkinderen.
Het doel van het spel is om vragen van verschillende onderwerpen en niveaus te beantwoorden, door de vragen naar de juiste antwoorden te slepen. Om te tonen of de antwoorden correct zijn wordt een fotopuzzel gebruikt. Het spel heeft een eenvoudige gebruikersinterface en speelt als een bordspel. Geen tijdsdruk, geen high scores. Kinderen kunnen spelen en leren in hun eigen tempo.

Screenshot:

screen480x480-2

 

App: Squla familiebordspel

Korte uitleg: Het Squla Familiebordspel is het leukste leerzame digitale bordspel, speciaal voor gezinnen met kinderen. Elke speler speelt op zijn eigen niveau. Dus evenveel kans om te winnen!

Screenshot:

screen480x480-3

 

App: Rekenrenner HD

Korte uitleg: Deze app bestaat uit allerlei rekenspelletjes rond de bewerkingen: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen.  Je wint de spelletjes door telkens zo snel mogelijk te antwoorden op de sommen.

Screenshot:

mzl.ctohasyf.320x480-75

 

App: Zwijsen tafeltrainer

Korte uitleg: Tafels spelenderwijs inoefenen. Fouten worden weergegeven.

Screenshot:

screen480x480-4

 

App: Geldrekenen

Korte uitleg: Oefenen met geldsommen via verschillende werkvormen en niveau’s

Screenshot:

screen480x480-5

 

App: Didakto times tables (AANRADER)

Korte uitleg: Tafels op een speelse manier inoefenen. Fouten worden weergeven.

Screenshot:

screen480x480-6

 

App: Spelling in beeld (AANRADER)

Korte uitleg: Met deze app oefen je op een leuke manier de verschillende spellingsregels in.

Screenshot:

mza_6276485320560366294.320x480-75

 

App: Woordwijs – sprekende letterdoos + spellingtesten

Korte uitleg: Woordwijs is een unieke app waarmee kinderen de uitspraak van letters en woorden kunnen beluisteren met een sprekende letterdoos. Deze app maakt gebruik van geavanceerde tekst-naar-spraak technologie, en kan alle woorden en zinnen die op het bord gemaakt worden uitspreken. Deze app geeft je de mogelijkheid om meerdere gebruikers aan te maken en om de resultaten van de gebruikers te bekijken en ook te emailen.

Screenshot:

screen568x568-1

 

App: De kleine markt – fruit, groenten, vlees en vis

Korte uitleg: Het kind leert over de namen van de verschillende (60-tal) soorten fruit, groenten, vlees en vis. Inzicht in gewichten (kg en g). Betalen met geld.

Screenshot:

screen568x568-3

 

App: Montessori rekensommen (Aan te raden voor kinderen die het nog moeilijk hebben met de splitsingen tot 10. Het vlot kunnen splitsen tot 10 is zeer belangrijk bij brugrekenen!)

Korte uitleg: Het kind werkt rond optellen en aftrekken en de eerste rekensommen van 0 tot 20. Verdubbelen en halveren (een introductie tot vermenigvuldigen en delen). Er wordt ook gewerkt rond oneven en even getallen.

Screenshot:

screen568x568-4

 

App: Ruimtegalgje (Ontspanning)

Korte uitleg: Analyseren en categoriseren van woorden op een speelse manier. Je kan kiezen uit 3 niveaus (kinderen, normaal en moeilijk).

Screenshot:

V4HttpAssetRepositoryClient-mzl.lhxhadqe.png-1291923394910944743.320x480-75

 

App: Jungle breuken

Korte uitleg:  Dit is een leuke en interactieve app die kinderen leert omgaan met breuken op een visuele manier. Er zijn verschillende moeilijkheidsniveaus. De app houdt de voortgang bij met de score. Soorten oefeningen: Benoem en vergelijk breuken. Breuken omzetten. Optellen van breuken,…

Screenshot:

screen480x480

 

App: Topo België

Korte uitleg:  Dit is een leuke app om spelenderwijs de topografie van België te oefenen. Kies uit verschillende levels, zoals provincies, hoofdsteden, grote steden en kleine dorpen in België.

Screenshot:

screen320x480-1